Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@21:06:47 GMT

حوزه تصحیح اوراق امتحانی یا حوزه تسطیح!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۲۳۹۰۷

حوزه تصحیح اوراق امتحانی یا حوزه تسطیح!

در یکی از مناطق آموزش و پرورش هنگام برگزاری اوضاع به قدری وخیم بوده است که در حوزه تصحیح وقوع تقلّب و یا تخلّف به صورت دسته جمعی مشخص شده و نمره 10 نفر از دانش آموزان صفر منظور می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر مشکین، خرداد امسال بحث از تخلّف در روند برگزاری امتحانات نهایی دانش آموزان در پایه دوازدهم دوره دوم متوسطه علاوه بر مباحث داغ انتخاباتی و همچنین تخلّفات مرتبط با انتخابات، از جمله مباحث داغ محافل و مجالس و رسانه ها و به خصوص فضای مجازی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته عمده ترین موضوعی که افکار عمومی را به خود مشغول کرده بود انتخابات بود که تا حدودی موضوع لو رفتن سوألات امتحانات نهایی را تحت الشعاع قرار داد و سبب شد این مورد به درستی مورد بررسی قرار نگیرد.

اینکه سوالات لو رفته بود یا نه و اینکه چقدر در سلامتی و یا نا سلامتی برگزاری امتحانات تأثیر گذاشت در این مجال مورد نظر نیست،گرچه در این باب اقوال مختلفی نقل شد به طور مثال اگر اظهارات مسئولین آموزش وپرورش، پلیس فتا و کمیسیون آموزش مجلس را باهم ببینیم و در کنار هم قرار دهیم اوّلین چیزی که به دست خواهد آمد تناقض است که در گفتار این سه منبع مشاهده می شود.

امّا در این بین مسئولین محترم کمیسیون آموزش مجلس و یا هر ارگان دیگری که صلاحیت ورود به موضوع امتحانات را دارند بروز تقلّب و یا تخلّف را فقط در خصوص لو رفتن سوألات را در نظر گرفتند، در حالی که در برگزاری امتحانات لو رفتن سوألات می تواند فقط یکی از ده‌ها مورد تخلّفات احتمالی باشد.

در مسیر برگزاری یک امتحان تا ثبت نمره و صدور یک کارنامه و گواهینامه پایان تحصیلات مراحلی وجود دارد که هر کدام در جای خود بسیار مهم و اساسی هستند، فضای فیزیکی مناسب برای اجرای آزمون، انتخاب عوامل اجرایی ماهر وآشنا به قوانین، تمهید مقدمات از جانب ادارات آموزش و پرورش، تهیه سوألات استاندارد و دقّت در حفاظت سوألات تا توزیع اوراق در وقت مقرر، رعایت یکسان عدالت در برگزاری امتحانات در همه مناطق کشور، رعایت تمامی موارد آیین نامه ای مرتبط با امتحانات و ده‌ها مورد دیگر که در روند برگزاری یک دوره آزمون باید مدّ نظر باشد.

در آیین نامه امتحانات همه موارد مورد اشاره با تمامی ظرافت های لازم آمده است و در تدوین آیین نامه تمامی موارد در عالی ترین شکل آن وجود دارد، امّا آیا اینکه برگزار کنندگان امتحانات در تمامی مراحل پایبند به قانون بوده اند بحث دیگر است که اصولاً نهادها و ارگان های نظارتی باید دقّت بیشتر و قویتری در این ارتباط داشته باشند، به طور مثال بیایند بررسی کنند و ببیند چرا در یکی از شهرستان‌های استان اردبیل و در یکی از مناطق آموزش وپرورش هنگام برگزاری امتحان زبان انگلیسی اوضاع به قدری وخیم بوده است که در حوزه تصحیح وقوع تقلّب و یا تخلّف به صورت دسته جمعی مشخص می‌شود و نمره 10 نفر از دانش آموزان صفر منظور می گردد یا چرا در موردی دیگر هنگام تصحیح اوراق یک حوزه امتحانی دیگر، قلم خوردگی‌ها به قدری زیاد بوده است که مصححان را دچار شک و تردید می‌کند تا با مسئولین منطقه تماس برقرار کنند و موضوع به نحوی ماستمالی می شود.

در یک حوزه دیگر امتحانی در همین شهرستان به دانش آموزان توصیه شده است که یک علامت خاصی را در اوراق امتحانی خود بگذارند تا معلم در هنگام تصحیح بداند که این اوراق متعلق به دانش آموزان خودش است که در این ارتباط کارشناسان حراست و امتحانات در مدرسه ای حضور می یابند و با دانش آموزانی که روی ورقه امتحانی خود علامت خاصی گذاشته بودند به گفتگو می نشینند، در یک حوزه امتحانی دیگر نیز دانش آموزان در حضور مراقبین و سایر عوامل اجرایی از روی دست هم می نویسند به طوریکه نمرات دانش آموزان این حوزه امتحانی بسیار به هم دیگر نزدیک است و مثلاً در سوألات چهار گزینه ای وتک جوابی و پرکردنی اکثر دانش آموزان این حوزه امتحانی جواب درست را علامت زده و یا نوشته اند و در این مورد نیز قلم خوردگی ها فاحش بوده است و در برخی موارد نیز از طرف عوامل اجرایی راهنمایی هایی صورت گرفته که در واقع همان جواب دادن بوده است، پس با این اوصاف آیا عدالت رعایت شده است و امتحانات از سلامت لازم برخوردار بوده است.

با این توضیح که برگزاری امتحانات نهایی در آموزش وپرورش از جمله برنامه هایی است که مبالغ ریالی هنگفتی صرف آن می شود، به گونه ای که شنیده ها حکایت می کند مدیر کل های آموزش وپرورش استان‌ها مبلغی بین 5 تا 10میلیون تومان حق امتحان می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: سال گذشته با تخصیص ۷۲ هزار نیروی انسانی و در سال جاری با تخصیص ۱۰۵ هزار نیرو به آموزش و پرورش ؛ جذب ۱۹ هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور داشتیم تا هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از مشهد، زهرا مظفر در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه معلمی شغل انبیا است، اظهارداشت: در واقع معلمان همان پیامبران معاصرند و مانند آنان که حامل پیام حق الهی به آدمیان بودند، معلمان نیز هدف مشابه و مقدسی را دنبال می‌کنند و با هدایت دانش‌آموزان و آموزش علم و معرفت به آنان، مسیرهای خطیری چون خودشناسی و خداشناسی را آموزش می‌دهند.

وی ادامه داد: کار و نقش معلمی در جامعه تراز اول است و معلم با آموختن به یک انسان کلید بهره‌برداری از گنجینه تمام نشدنی را به او می‌دهد و معلمان همان راهنمای عملی زندگی دانش‌آموزان هستند؛ بنابراین معلم با طراحی فرآیند یاددهی و یادگیری فعال به دنبال این است که فرآیند یادگیری در آموزش مؤثر باشد، چنانچه رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ معلم شاگردانش را به مثابه فرزند خود تلقی کند و هر آرزویی برای آینده فرزندش دارد، در دانش‌آموزان خود متبلور سازد.

مظفر با بیان این مطلب که زندگی بخشیدن به فرد وجامعه ،تعلیم وتربیت است گفت: معلم باید طوری طبیب و طاهر باشد که شاگردانش بتوانند به قیام و قعود او اقتدا کنند. وجود او سراسر نور باشد و این طیب و طاهر بودن معلم تعلیم را به تربیت برمی‌گرداند، لذا معلمان باید در سطح خود امام شوند، چرا که در منطق اسلام، تعلیم و تربیت به معنای زندگی بخشیدن به فرد و جامعه است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران خاطر نشان کرد: رسالت معلمان، تربیت نسل دارای هویت اسلامی ایرانی، مقاوم، آگاه برای تحقق تمدن نوین اسلامی است لذا یک معلم باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد.

وی تاکیدکرد: مهم‌ترین شرط یک معلم خوب، داشتن سعه صدر است که با استقامت و سخت‌کوشی استعدادهای دانش‌آموزان را شکوفا کند. یک معلم خوب باید مؤمن، باتقوا، با احساس، متخصص، متعهد و دارای وجدان اخلاقی باشد، چراکه معلمی با این ویژگی‌ها می‌تواند یک نسل را در برابر سعادت قرار دهد و همان ایمان است که یک معلم را به پیامبری می‌رساند و عملش تنها برای رضا و خشنودی خداست بنابراین آنچه خود معلم است از آنچه درس می‌‎دهد، مهم‌تر است.

مظفر افزود: دشمنان با تمام توان به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در میان جامعه به‌ویژه نسل جوان و نوجوان هستند؛ از مسئولیت‌های خطیر ما جامعه فرهنگیان این است که واقعیت را به‌خوبی تبیین کنیم. جهاد تبیین به منزله جهاد در راه خداست، چرا که گاهی جهاد معلمان حضور در سنگرهای دفاع مقدس و حفظ خاک و اسلام در برابر دشمنان بوده است و اکنون جهاد تبیین برای حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی است که به برکت خون صدها هزار شهید به دست آمده است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران با اشاره به جذب بیش از 30 هزار دانشجو معلم تصریح کرد: فرآیند جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم است؛ وظیفه ما معلمان در جهاد فرهنگی این است که به بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور بپردازیم، چنانکه در این دولت احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان و حمایت از دانش‌آموزان نخبه اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: برای اولین بار توسعه و تقویت چندبرابری بودجه در امر مدرسه‌سازی و تقویت مدارس دولتی براساس نقشه راه سند تحول بنیادین اتفاق افتاده است. توجه به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی، اوقات فراغت، اردوی راهیان نور و اردوی راهیان پیشرفت و فعالیت‌های قرآنی که بیش از 10 میلیون دانش‌آموز در آن فعالیت داشتند، از اقدامات مهم دیگر است؛ در واقع اجرای سند تحول بنیادین و تدوین و تصویب الگوی مدرسه‌ای آن در حال اجراست.

مظفر خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه اقدامات بسیار مهمی در دولت سیزدهم انجام شده، مانند اجرای رتبه‌بندی پس از سه دهه و رفع مشکلات کسری بودجه آن؛ سران سه قوا کنار هم آمدند تا بودجه کافی به این امر تخصیص یابد و این درحالی است که سال گذشته با تخصیص بیش از 72 هزار نیروی انسانی به آموزش و پرورش و در سال جاری با تخصیص 105 هزار نیرو به آموزش و پرورش و برای اولین بار جذب 19 هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور به طوری هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است