Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@21:46:31 GMT

مروری بر قوانین «امتحانات» در آموزش و پرورش

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۶۰۴۰

مطابق ماده ۱۲۸۴ قانون مدنی، سند عبارت از هر نوع نوشته ای است که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد، به استناد ماده یک «قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی»، سند (اسناد) دولتی به هر نوع نوشته یا اطلاعات ثبت و ضبط شده مربوط به وظایف و فعالیت‌های وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی، از قبیل مراسلات و دفاتر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گفته می‌شود.   بنابراین دفاتر حضور و غیاب در مدارس، اوراق امتحانی، لیست نمرات و … را نیز می‌توان مشمول این تعاریف دانست و آنها را سند دولتی به حساب آورد.   همچنین با عنایت به تعریف طبقه بندی اسناد در مصوبه ۱۴- ۸۷۰ م مورخ 2 دی 1354  هیئت وزیران، اوراق امتحانی و اسناد دیگر در مدارس می‌توانند محرمانه تلقی شوند، بنابراین افشای غیرمجاز آنها می تواند موجب اختلال در امور داخلی دستگاه شود و با مصالح اداری نیز مغایر است.    با عنایت به موارد پیش گفته، افشا و انتشار غیرمجاز اسناد و اطلاعات دولتی حسب مورد، مجازات اداری و کیفری خواهد داشت.   جعل و تزویر در اسناد دولتی   نکته دیگری که می‌تواند دارای اهمیت فراوان در خصوص اسناد مذکور باشد موضوع جعل و تزویر است. قانونگذار در ماده ۵۲۳ کتاب پنجم «قانون مجازات اسلامی» جعل و تزویر را چنین تعریف می کند: «ساختن نوشته با سند، ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن در نوشته ها یا الحاق یا محو با اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی، با الصاق نوشته ای به نوشته دیگر، با به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب»، جعل و تزویر است و مجازات کیفری و به تبع آن اداری خواهد داشت.   بدیهی است که این موارد شامل دست بردن و تغییر در اوراق امتحانی، لیست نمرات، دفاتر مدرسه و ... نیز خواهد شد.   ماده ۵۳۲ همان قانون بیان می‌کند که «هر یک از کارمندان و مسئولان دولتی که در اجرای وظیفه خود در احکام و تقریرات و نوشته‌ها و اوراق رسمی تزویر کند، اعم از اینکه امضا یا مهری را ساخته یا امضا یا مهر یا خطوطی را تحریف کرده یا کلمه‌ای را الحاق کند یا اسامی اشخاص را تغییر دهد، علاوه بر مجازات‌ اداری و جبران خسارت، به حبس از یک تا پنج سال یا به پرداخت شش تا سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.   ضمناً اگر کارکنان دولت از سند مجعول اطلاع پیدا کردند موظف هستند در حدود اختیارات خود به مقامات مافوق و ذیصلاح اطلاع دهند.   با عنایت به موارد فوق انتظار می رود معلمان و مدیران مدارس و دیگر مسئولان، نهایت دقت را در محرمانه نگه داشتن اسناد مخصوصاً اوراق امتحانی و لیست نمرات و عدم تغییر آنها داشته باشند تا مشکلی گریبانگیرشان نشود.   به گزارش ایسنا، در خصوص نحوه برگزاری آزمون‌ها و وظایف هر یک از ناظرین و مسئولین دیگر در آزمون‌ها، شیوه نامه هایی منتشر شده که باید به اطلاع آنها برسد، زیرا تخلف از آن حسب مورد می‌تواند دارای مجازات اداری باشد. مدیران می توانند این شیوه نامه ها را از ادارات تابعه بخواهند و خود مطالعه کرده و در اختیار معلمان و عوامل اجرایی نیز بگذارند.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۶۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبر طلبکاران اوکراین تمام شد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از وال استریت ژورنال، گروهی از دارندگان اوراق بدهی اوکراین به دنبال آن هستند که این کشور را مجبور کنند روند باز پرداخت بدهی‌هایش را آغاز کند.

در حالی که پس از آغاز درگیری نظامی روسیه با اوکراین وصول بخشی از بدهی‌های اوکراین از سوی طرف‌های طلبکار کنار گذاشته شد، دیگر دارندگان اوراق بدهی این کشور با تصور اینکه این درگیری چند ماهه تمام خواهد شد، ۲ سال به اوکراین فرصت تنفس دادند اما خبر رسیده که صبرشان به سر آمده و به سمت استخدام مؤسسات حقوقی برای مذاکره با مقامات اوکراینی رفته اند.

منابع آگاه می‌گویند البته قرار است در این مذاکرات اوکراین در قبال بخشیده شدن بخش دیگری از بدهی اش روند پرداخت بهره اوراق بدهی خود را آغاز کند.

منابع آگاه می‌گویند در صورتی که دارندگان اوراق بدهی اوکراین موفق شوند، این کشور باید سالانه ۵۰۰ میلیون دلار بهره به طلبکارانش پرداخت کند.

نکته جالب اینکه این طلبکاران فقط ۴ میلیارد دلار از ۱۶۱ میلیارد دلار بدهی خارجی اوکراین را در اختیار دارند. اگر هم توافقی بین اوکراین و دارندگان اوراق قرضه این کشور حاصل نشود، کی یف دچار نکول خواهد شد.

کد خبر 6097895 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • پانزده سازمان دولتی پیشگام حفظ میراث مکتوب
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • اعلام جزییات حضور کانون پرورش فکری در نمایشگاه کتاب تهران
  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد